Tesla

Der er rigtigt mange som har har snakket om Tesla (https://www.nordnet.dk/markedet/aktiekurser/16119517-tesla) så derfor har jeg kigget lidt på denne aktie for at se om det er en aktie jeg burde købe.

Fra 2016 til 2019 har Tesla ikke formået at tjene penge. Deres overskud efter skat i 2016 lå på -675 MUSD og i 2019 lå den på -862 MUSD. Ikke nok med at de ikke tjener penge, men deres underskud er faldet.

Deres EPS vækst ligger på over 600% hvilket er imponerende. Men deres P/E ligger på 1.250,00 hvilket er meget højt. Deres fremtidig P/E (basset på ovenståene vækst) ligger på 161,29 hvilket stadig er sindsyg højt.

Perosnligt tør jeg ikke invetere i Tesla på nuværende tidspunkt, da de ikke har været i stand til at tjene penge i de forgåene år samt at deres P/E værdier fortæller mig at deres aktie er for dyr i forhold til nuværende og estimeret fremtidig indtjening.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.