Tesla

Der er rigtigt mange som har har snakket om Tesla (https://www.nordnet.dk/markedet/aktiekurser/16119517-tesla) så derfor har jeg kigget lidt på denne aktie for at se om det er en aktie jeg burde købe.

Fra 2016 til 2019 har Tesla ikke formået at tjene penge. Deres overskud efter skat i 2016 lå på -675 MUSD og i 2019 lå den på -862 MUSD. Ikke nok med at de ikke tjener penge, men deres underskud er faldet.

Deres EPS vækst ligger på over 600% hvilket er imponerende. Men deres P/E ligger på 1.250,00 hvilket er meget højt. Deres fremtidig P/E (basset på ovenståene vækst) ligger på 161,29 hvilket stadig er sindsyg højt.

Perosnligt tør jeg ikke invetere i Tesla på nuværende tidspunkt, da de ikke har været i stand til at tjene penge i de forgåene år samt at deres P/E værdier fortæller mig at deres aktie er for dyr i forhold til nuværende og estimeret fremtidig indtjening.

Advertisement

8 thoughts on “Tesla

 1. Overvej Tesla igen. P/E er allerede nede omkring 150 for FY 2022.

  Du kan i hvert fald lave en ny analyse.

  Like

  1. Du syndes ikke at en P/E på 150 er høj? Deres fremtidige P/E (ifølge nordnet) ligger på 73,53.

   Deres intjening retfærdiggøre stadig ikke dres høje kurs (sellvom den den er blevet mere attraktivt). Hvis Teslas fald (de er faldet med 20% i år) fortsætter så går der nok ikke lagt tid før den er pegene værd. Når den kommer ned under P/E så kan det være jeg vil kigge på den igen. Men så lang tid den handles så langt over hvad jeg tænker den er værd så er ser jeg ingen grund til at lave en ny analyse af dem

   Like

   1. Hvis vi regner frem på et år med indtjeningen fra Q1 (som traditionelt er det svageste kvartal hvert år for bilproducenter), ligger vi på en annualised P/E på 79. Det er ikke dyrt for en virksomhed, der vokser 50-60 procent om året.

    Overskuddet i Q1 var på 5,5 milliarder USD. Overskudsgraden er over 30 % og den skønnes at stige i de kommende år. Virksomheden har netto ingen gæld. Tesla kommer til at tromle derudaf de kommende mange år. Skynd dig at købe, mens de er på tilbud!

    Like

   2. Du må meget gerne syndes at en P/E på 79 er billigt. Jeg syndes derimod at en P/E på over de 50 er høj.

    Du må meget gerne købe Tesla aktier og jeg vil ønske dig held og lykke med dem. Jeg håber du kommer til at tjene gode penge på dem.

    Like

 2. Hej igen
  Så du forholder dig ikke til væksten på 50-60 procent om året? En overskudsgrad på 32 % i bilbranchen, hvor selv de mest profitable typisk ligger på 5-8 procent? Det er langt ude ikke at hoppe på Tesla-toget, især til de udsalgspriser der er i øjeblikket.
  Har allerede tjent enormt mange penge på Tesla og ser stadig en mindst 10-dobling inden 2030. Bare et tip 🙂

  Like

  1. Jeg forholder mig jo netop til Teslas pris i forhold til deres fremtid. Og der vurdere jeg at prisen er for høj. Tesla er faldet med næsten 20 % i år alene og med ca 25% igennem de sidste 6 måneder (ifølge nordnet). Hvis denne nedtur forsætter yderlige 5-6 måneder samt at de fortæstter med at vækste så kunne det tænkes at den bliver pengene værd at købe op i. Så det er nu man skal sælge dem da de falder så meget. Bare et tip 🙂

   Like

   1. At du udelukkende forholder dig til det tidsinterval, hvor du kan finde en stor nedtur, tja, det siger mere om at du måske ikke er den mest langsigtede investor. Og der er tale om en bred nedtur for meget store dele af aktiemarkedet, så har svært ved at se fornuften i dit udsagn. Krig i verden, inflation afskrækker investorer osv. osv. Det er ikke en nedtur, der er baseret på nyheder om Teslas produktion og grundlæggende økonomi.

    Efterspørgslen efter Teslas biler er enorm. De har en ordre backlog på langt over et år, trods kæmpe stigning i produktionen og trods store prisstigninger. Overskuddet stiger. Firmaet producerer deres produkter på verdens mest effektive og avancerede bilfabrikker. Egen inhouse batteriproduktion er ved for alvor at tage fat. Potentialet er 3 TWh om året. Det er vanvittige tal.

    At sælge Tesla-aktier – det vil jeg først anbefale, når vækstrejsen er ovre. Om det sker de næste 20 år, tvivler jeg på. Men at sælge før om 5-10 er nogenlunde lige så dumt som vådt bølgepap.

    Men held og lykke med valueinvesteringerne ;-))

    Like

   2. Jeg har netop ikke kun forhold mig til Tesla under denne nedtur. Jeg forholdte mig til dem før neturen som du netop kan se på denne blog.
    Ja aktie markedet falder lidt for tiden. Den danske index er nede med ~10 % i år. Og jeg er nede med ca ~2%. Og når Tesla er nede med ca 10 gange så meget som jeg og ca det double så meget som markedet så siger det en hel del om aktie. Hvis Tesla var en god aktie at investere i så vill den ikke have faldet så meget.
    Den er simpelthend for ustabil til min smag. Jeg venter til den begynder at se god ud. Og det gør den ikke for tiden så jeg holder mig fra den.

    Der er mange andre aktier jeg hellere ville købe op i. Som du også kan læse på denne blog har jeg eks lige købt 20 aktier i P&G.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.